Животна филозофија

Многу е едноставно, Леонардо Да Винчи ни кажа уште во 15 век, ама таква е таа наша човечка природа,
па најчесто учиме од грешки не од факти.

Свесноста за физиолошките движења и структурата на човечкото тело ќе ви покажат што е она што му е потребно и неопходно на истото, за вие да бидете здрави и витални во совршена психофизичка состојба.

Човекот е најразвиеното бите на овој свет, за почеток третирај се така и сакај го само најдоброто за себе, затоа што пред да го запознаваш светот и се околу тебе, мораш да се запознаеш сам себе.

Научи ја човечката анатомија и прифати го фактот дека се е поврзано.
 Конектирањето на телото и умот со здивот е одговор на вашето постоење.

Пет работи кои треба да бидат приоритет во сечие секојдневие за зрав и квалитетен живот.

1. Техники за дишење.
Научи правилно да дишеш. Обично не се обрнува многу внимание на начинот на дишење, но тоа е голема грешка. Преку белите дробови не ослободуваме само јаглерод диоксид, туку околу 250 видови на други отпадни материи.

2. Физичка активност
Вежбај, истегнувањето ве одржува витални и здрави и е неопходно за градење на сила, баланс, фокус, концентрација и флексибилност.

3. Вода
Пиј вода затоа што водата претставува 60-70% од нашата телесна тежина. Телото има потреба од вода за правилно да функционира.

4. Храна
Јади само природна храна, избегнувај се што е преработено. Јади се, но јади умерено. На телото му се потребниу природни масти, шеќери, јагхлехидрати, протеини, аминолиселини итн. Храната не е само телесно задовоство, туку основен извор на енергија.

5. Сон
Спиј, сонот е време за регенерација. Кога ќе влеземе во таканаречениот „длабок сон” (хипофиза), нашето тело производува колаген, клучна супстанца која го успорува процесот на стареење.


#вљубисевосебе
#јогазасекого
#јогазасекојден
#јогазасекаде
#јогазасекогаш


Многу е едноставно, Леонардо Да Винчи ни кажа уште во 15 век, ама таква е таа наша човечка природа, па најчесто учиме од грешки не од факти.

Свесноста за физиолошките движења и структурата на човечкото тело ќе ви покажат што е она што му е потребно и неопходно на истото, за вие да бидете здрави и витални во совршена психофизичка состојба.

Човекот е најразвиеното бите на овој свет, за почеток третирај се така и сакај го само најдоброто за себе, затоа што пред да го запознаваш светот и се околу тебе, мораш да се запознаеш сам себе.

Научи ја човечката анатомија и прифати го фактот дека се е поврзано.

 Конектирањето на телото и умот со здивот е одговор на вашето постоење.

Пет работи кои треба да бидат приоритет во сечие секојдневие за зрав и квалитетен живот.

1. Техники за дишење.
Научи правилно да дишеш. Обично не се обрнува многу внимание на начинот на дишење, но тоа е голема грешка. Преку белите дробови не ослободуваме само јаглерод диоксид, туку околу 250 видови на други отпадни материи.

2. Физичка активност
Вежбај, истегнувањето ве одржува витални и здрави и е неопходно за градење на сила, баланс, фокус, концентрација и флексибилност.

3. Вода
Пиј вода затоа што водата претставува 60-70% од нашата телесна тежина. Телото има потреба од вода за правилно да функционира.

4. Храна
Јади само природна храна, избегнувај се што е преработено. Јади се, но јади умерено. На телото му се потребниу природни масти, шеќери, јагхлехидрати, протеини, аминолиселини итн. Храната не е само телесно задовоство, туку основен извор на енергија.

5. Сон
Спиј, сонот е време за регенерација. Кога ќе влеземе во таканаречениот „длабок сон” (хипофиза), нашето тело производува колаген, клучна супстанца која го успорува процесот на стареење.


 

#вљубисевосебе
#јогазасекого
#јогазасекојден
#јогазасекаде
#јогазасекогаш