admin

Животна филозофија

Животна филозофија Многу е едноставно, Леонардо Да Винчи ни кажа уште во 15 век, ама таква е таа наша човечка природа, па најчесто учиме од грешки не од факти. Свесноста за физиолошките движења и структурата на човечкото тело ќе ви покажат што е она што му е потребно и неопходно на истото, за вие да …

Животна филозофија Read More »

Како да научам јога?!

Како да научам јога?! Има само еден начин да научиш да практикуваш јога, а тоа е традиционалниот, кој мене ме научи дека “повторувањето е мајка на знаењето”. Низ моето искуство научив дека нема поинаков начин за достигнување на целта освен секојдневна пракса, доверба во себе и во процесот и најважно водич кој правилно ќе ви …

Како да научам јога?! Read More »

Зошто Јога?

Зошто Јога? Телото и карактерот на човекот се тесно поврзани, тоа е првата работа која ја воочив кога почнав да практикувам јога. Пр. Мојот карактер не е флексибилен, исто како и моето тело. Јас сум силна , но не и флексибилна. Како ја продлабочував мојата пракса телото почна да се ослободува, а мислата да се менува, …

Зошто Јога? Read More »